به گزارش تحریریه، «مایک ویتنی» در گزارشی که مرکز پژوهشی «گلوبال ریسرچ» آن را منتشر کرد، آورده است با وجود اعتراضات مردمی، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر، به اسرائیل کمک می کند تا ۱.۴ میلیون فلسطینی را از رفح به شهرهای چادری در صحرای سینا جابجا کند.
چند روز قبل، خبرگزاری های غربی گزارش دادند که مذاکراتی پشت درهای بسته در پاریس با هدف دستیابی به توافق بر سر آتش بس در غزه انجام شد. به گزارش رویترز، این مذاکرات نشان دهنده وجود فشارهای خیلی جدی برای توقف درگیری در منطقه بحرانی غزه و آزادی گروگان های اسرائیلی و خارجی بوده است.
گلوبال ریسرچ افزود اما متاسفانه گزارشها از پاریس تا حد زیادی یک فریب و مهندسی رسانهای بوده اند که مقصود آن منحرف کردن توجه افکارعمومی از هدف واقعی این فاجعه بود.
لازم به ذکر است که شرکت کنندگان اصلی این نشست دیپلمات های سطح بالا یا مذاکره کنندگان آموزش دیده نبودند، بلکه مدیران سرویس های اطلاعاتی از جمله «دیوید بارنیا» رئیس موساد اسرائیل، «عباس کامل» رئیس سازمان جاسوسی مصر و «ویلیام برنز» رئیس سازمان سیا بودند.
اینها افرادی نیستند که برای تبادل گروگان یا توافق آتش بس کار کنند بلکه برای اجرای نظارت الکترونیکی، جاسوسی یا عملیات سیاه کارایی دارند. بنابراین، بسیار بعید است که آنها در پاریس برای توافق بر سر طرحی جهت توقف درگیری ها دیدار کنند. دلیل محتمل تر این است که این سه رئیس سازمان جاسوسی تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا طرح مشترکی را برای شکستن دیوار مرزی مصر انجام دهند تا یک و نیم میلیون فلسطینی که به شدت آسیب دیده اند، بتوانند بدون مخالفت جدی ارتش به سمت قلمروی مصر فرار کنند.
چنین عملیاتی به هماهنگی قابل توجهی نیاز دارد تا تلفات را به حداقل برساند و در عین حال به هدف کلی خود دست یابد. به طور طبیعی هر خطایی هم باید به گردن حماس انداخته شود تا برای منفجر کردن بخشی از دیوار مقصر جلوه داده شود. البته این انفجار دروازه ای را برای حرکت هزاران فلسطینی مزاحم برای اسرائیل ایجاد می کند.
همکاری السیسی برای پاکسازی قومی
طبق گزارش گلوبال ریسرچ، اسرائیل میتواند این اخراج دسته جمعی را به عنوان یک «مهاجرت داوطلبانه» توصیف کند و درنتیجه پاکسازی قومی صهیونیسم به نتیجه دلخواه خود دست می یابد. در این صورت، بخش عمده ای از جمعیت مسلمان غزه از سرزمین تاریخی خود بیرون رانده شده اند و به اردوگاه های پناهندگان که در سراسر صحرای سینا پراکنده هستند، فرستاده می شوند. این آخرین بازی نتانیاهو است که شاید هر زمانی رخ دهد.
در مورد اینکه عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، با اسرائیل همکاری می کند و اجازه خواهد داد فلسطینی ها به طور دسته جمعی وارد مصر شوند، تردیدهایی وجود دارد، اما این تردیدها بر اساس حدس و گمان است نه واقعیت.
برای آنهایی که میخواهند کمی دقیق تر شوند، باید گفت که یک راه حل دلاری آشکار وجود دارد که رئیسجمهور بداخلاق مصر را به تغییر خط مشی و تن دادن به سیاست جاهطلبانه پاکسازی قومی نتانیاهو ترغیب میکند. به عبارت دیگر، مشکل از قبل رفع شد، رویترز فاش کرد: صندوق بین المللی پول اعلام داشت که مذاکرات با مصر برای تقویت برنامه وام صندوق بین المللی پول پیشرفت بسیار خوبی داشته و مصر برای مقابله با چالش های اقتصادی، از جمله فشارهای ناشی از جنگ در غزه، به بسته حمایتی بسیار جامعی نیاز دارد.
یک مقام صندوق بین المللی پول در پاسخ به سوالی درباره تاثیر چالشهای ناشی از ورود آوارگان غزه به مصر بر مذاکرات گفت: نیاز به داشتن یک بسته حمایتی بسیار جامع برای مصر وجود دارد و ما با مقام های مصری و شرکای آن ها بسیار نزدیک کار میکنیم تا مصر هیچ نیاز مالی بر زمین مانده ای نداشته باشد و همچنین اطمینان حاصل شود که این برنامه قادر به تضمین ثبات کلان اقتصادی و مالی مصر است.
تصویب بسته ۱۰ میلیارد دلاری صندوق برای قاهره
گلوبال ریسرچ تصریح کرد صندوق بین المللی پول می خواهد مطمئن شود که السیسی پول کافی برای تامین هزینه های تغذیه و اسکان یک و نیم میلیون پناهنده را دارد. اما آیا این میلیاردها دلار واقعاً به فلسطینی های گرسنه که خانه و تمام دارایی مادی خود را از دست داده اند، می رسد یا در حساب های خارج از کشور سیاستمداران فاسد مصری ناپدید خواهند شد، درست مانند اوکراین؟
«کریستالینا جورجیوا» رئیس صندوق تصریح دارد که جنگ در غزه دلیل اصلی این تصمیم بود تا صندوق بینالمللی پول با وجود توقف پرداخت وام ۳ میلیارد دلاری قاهره، پیشنهاد یک قرارداد وام گسترده تر را مطرح کند.
تحلیلگران می گویند که مذاکرات مصر و صندوق بین المللی پول بر بسته ای حداقل ۱۰ میلیارد دلاری متمرکز شده است که تامین بخشی از آن از سوی وام دهنده و بقیه از سوی سایر اهداکنندگان به احتمال زیاد بانک جهانی خواهد بود. جورجیوا به فایننشال تایمز گفت که صندوق بینالمللی پول به قرارداد جدید وام مصر بسیار نزدیک شده است.
نویسنده این تحلیل تصریح کرد: پیشتر صندوق بین المللی پول پرداخت وام ۳ میلیارد دلاری به مصر را متوقف کرد، اما اکنون آماده است تا ۱۰ میلیارد دلار را به کشوری بدهکار و دارای ریسک اعتباری بالا اعطا کند که پول آن در سال گذشته ۴۰ درصد کاهش ارزش داشت. شاید یک نفر جرات کند و بگوید که صندوق بین المللی پول در حال تامین مالی پاکسازی قومی غزه است.
کار ساخت و ساز در سینا در امتداد مرز با غزه - ایجاد یک محیط به شدت امنیتی در اطراف یک منطقه خاص و باز- نشانه های جدی است که شاید مصر در حال آماده شدن برای پذیرش و اجازه جابجایی مردم غزه به سینا در هماهنگی با اسرائیل و آمریکا باشد. همزمان صندوق بین المللی پول هم متعهد شده است که از مصر به عنوان کشوری که برای آوارگی گسترده غزهایها آماده می شود، حمایت کند.
پایان/
نظر شما